Bryt inte kedjan

Bryt inte kedjan

Metoden är enkel: Du har en kalender där du varje dag sätter ett kryss när du har utfört en viss font-handling. En font-handling som du på förväg har definierat. Så som att:

  • Posta dagens fråga i händelser på Instagram.
  • Skapa ett videoklipp till den nystartade YouTube-kanalen.
  • Svara på alla nya frågor och kommentarer på företagets Facebooksida.

Din uppgift är att inte bryta kedjan av kryss som skapas under dagarna som går. Under tiden bygger du upp en vana och når ett långsiktigt mål.

För varje kryss ökar motivationen att inte bryta kedjan. Du behöver aldrig fundera på om du ”borde” eller ”orkar”. Du ska.

Tänk om du klarar en hel månad av kryss. Eller ett år!

Ladda ner som två PDF:er

Notera: Det ett krävs ett medlemskap hos oss för att kunna ladda ner materialet.

Ladda hem kalender för 30 dagar

Ladda hem kalender för 365 dagar

Var realistisk

Inget bryter kedjan så snabbt som ett en orealistisk font-handling. Du kommer inte skapa underverk varje dag.

Var tydlig med vad som ska göras varje dag och var realistisk. Ingen hindrar dig från att göra mer. Men tanken är att du inte ska göra mindre. Inte bryta kedjan.

  • Orealistiskt exempel: Skriva en artikel om dagen på LinkedIn.
  • Realistiskt exempel: Skriva ett kort tips-inlägg om dagen på LinkedIn.
Bryt inte kedjan

Måste jag skriva ut kalendern?

Du måste ingenting. Du kan göra kryss i ett tomt Word-dokument. Men. Att dagligen möta den fysiska kalendern och behöva rita ett kryss med en penna är en stärkande ritual.

I din dator, mobiltelefon eller till och med i din fysiska kalender (om du har en sådan) ryms så mycket andra distraktioner. Bryt inte kedjan-kalender har endast en funktion. Du ska kryssa.

Sätt upp kalendern vid ditt skrivbord, på kylskåpet eller på dörren till sovrummet. Sätt upp den där du ser den och där du blir extra glad av att få göra ett kryss.

Börja i morgon. Men allra helst idag.

Hur var det nu med Jerry Seinfeld?

Vägen till att bli en bättre komiker är att skriva bättre skämt, och vägen dit är att skriva varje dag.

Detta var ett råd från Jerry Seinfeld till en aspirerande komiker. Det visade sig att Jerry hade just en sån här kalender, i vilken han gjorde ett kryss för varje dag som han skrev. Och Jerry, han bröt inte kedjan. Det var det viktigaste med allt.

Bonusmaterial

Är du ansvarig för sociala medier? Få tillgång till mer material som hjälper dig i ditt arbete. Allt från mallar till checklistor och arbetsdokument. Ladda ner för eget bruk eller använd som material för en workshop med kollegor.

Se alla medlemsförmåner