Premiere Rush

Redigera video i mobilen

Det finns flera olika videoredigeringsappar att välja på. Jag har en klar favorit.

Josefina Sahlin

Jag låter kamerastativet stå kvar. Ställer mig med mobilen och öppnar appen Premiere Rush. Jag har precis filmat några videoklipp med min mobilkamera och vill snabbt se hur min färdiga video ser ut för att sedan lägga ut den på sociala medier.

Alltid lika spännande. Kommer mina videoklipp att fungera ihop?

Josefina Sahlin står och redigerar i Premiere Rush

Jag placerar ett videoklipp filmat i närbild efter ett videoklipp filmat i helbild. Jag vill att videoklippen ska komplettera varandra.

Kortar ned några videoklipp gör jag också då jag har som vana att alltid filma tio sekunder (på så sätt har jag tillräckligt med videobilds- och ljudmaterial att arbeta med). På mitt första videoklipp lägger jag in en text.

Sist letar jag upp en låt i appen jag importerar till mitt projekt. Perfekt. Jag behöver inte filma ytterligare videoklipp, filmen är klar. Dags för export och ladda upp på sociala medier. Klar!

Min favoritapp

Jag skapar korta videos med min mobilkamera varje dag. En del privat, en del i mitt jobb. Inte konstigt att min favoritapp är en videoredigeringsapp. Det är i en videoredigeringsapp jag pusslar ihop magi och upplevelser. Det finns många olika videoredigeringsappar, jag gillar Adobe Premiere Rush bäst. Mest för att jag har möjlighet att:

  • Redigera olika bildstorlekar. Allt från kvadratisk video till stående och 16:9.
  • Få bra översikt över mina videoklipp jag lägger ihop.
  • Använda inbyggd musik i appen (även om jag tjatat ut några av låtarna..).
  • Lägga till undertext.

En annan bra sak med Premiere Rush är att jag kan fortsätta redigera min video på större skärm om jag vill. Den finns också som program till datorn. Enkelt kan jag öppna upp mina projekt jag skapat i appen på datorn för att fortsätta min redigering lite mer ergonomiskt.

Lär dig Premiere Rush

I onlinekursen Videoredigera med Premiere Rush kan du lära dig min favoritapp också. De viktigaste verktyget och hela arbetsflödet. Jag kan garantera att du som jag kommer ställa dig och börja redigera dina videoklipp direkt framöver också!


Onlinekurser om sociala medier i jobbet

Vi lär dig digital marknadsföring. Onlinekurser, e-böcker, resurser och guider på svenska samlat i ett årsmedlemskap.

Så funkar medlemskapet

 

Senast uppdaterad: 2 oktober 2020

Artiklar och aktuellt på sajten

I vårt artikelarkiv hittar du både smarta tips och konkreta guider som hjälper dig i ditt arbete med sociala medier. Du får också tips ur nysläppta kurser för att lätt fånga upp ny kunskap.

Läs alla artiklar