Skapa konto i sociala medier

Checklistor hjälper som hjälper dig att komma igång och ser till att du inte missar viktig information när du sätter upp företagskonton i sociala medier.


Kom igång i fyra steg

1. Skapa konto. Oftast skapar du företagskonton, sidor eller kanaler via ditt eget privata inlogg. Men det finns undantag för detta.

2. Ta fram bilder. Alla sociala medier vill att du direkt laddar upp bilder. Allt från profilbild till omslagsbild. Vi har mallar som hjälper dig skapa bilder i rätt proportion och storlek.

3. Skriv texter. Du kommer direkt behöva fylla i texter där du berättar om ditt företag. Såväl kortare beskrivningar som mer utförliga texter. Förbered dig väl så att texterna blir genomtänkta och välskrivna.

4. Förbered kontaktuppgifter. Bestäm vilka kontaktuppgifter som ska användas och var konsekvent i användandet. Har du en butik med öppettider är det smart att ha dem nära till font-hands också.

Nedan hittar du checklistor för att skapa konto på Facebook, Instagram, LinkedIn och YouTube. Till varje checklista finns tillhörande tips med allmän information för just den plattformen.

Skriv ut checklistorna och bocka metodisk av varje steg som du gör. På så sätt missar du inga viktiga steg i skapandeprocessen av ditt konto, kanal eller sida.

Checklistor för att skapa konto

Notera: Det ett krävs ett medlemskap hos oss för att kunna ladda ner materialet.

Checklista: Skapa Facebooksida

Tips: Skapa Facebook sida

Checklista: Skapa Instagram-konto

Tips: Skapa Instagram-konto

Checklista: Skapa LinkedIn-sida

Tips: Skapa LinkedIn-sida

Checklista: Skapa YouTube-kanal

Tips: Skapa YouTube-kanal

Bonusmaterial

Är du ansvarig för sociala medier? Få tillgång till mer material som hjälper dig i ditt arbete. Allt från mallar till checklistor och arbetsdokument. Ladda ner för eget bruk eller använd som material för en workshop med kollegor.

Se alla medlemsförmåner