Nå fler med boostade inlägg

Att marknadsföra befintliga inlägg på Facebook och Instagram kan kännas svårt och ”allvarligt”. Plötsligt font-handlar det om pengar. Var lugn. Vi hjälper dig igång så att det känns både enkelt och roligt! Ladda ner och skriv ut en lathund.


Så förbereder du dig

För att marknadsföra (eller boosta som det också benämns) dina inlägg på Facebook och Instagram behöver du:

  1. En företagssida på Facebook.
  2. Ett annonskonto hos Facebook Ads.
  3. Företagskonto på Instagram som är länkat till Facebooksidan.

Du skapar ett annonskonto på Facebook via din Facebooksida och Business Manager. Under företagsinställningar lägger du till ett annonskonto.

Du skapar snabbt ett företagskonto på Instagram under kontots inställningar. Vi har en guide som visar dig. Under inställningar länkar du sedan till din Facebooksida.

Börja marknadsföra dina inlägg

Att marknadsföra ett inlägg betyder att du puttar in pengar för att boosta ett befintligt inlägg. Du skapar alltså inga nya annonser från scratch. På så sätt är det enkelt att komma igång utan krångel. Innehållet är redan färdigt och du ger det en extra skjuts.

Nedan finner du lathundar. Ladda ner, skriv ut och följ för att marknadsföra ett inlägg. Efter några gånger sitter det i ryggmärgen.

Boosta inlägg

Vilka inlägg ska du marknadsföra?

Du kan såklart marknadsföra allt. Men det vore att kasta pengarna i sjön. Vårt tips: Titta på statistiken och de mål du har satt upp.

Vilka inlägg får mest engagemang eller webbklick? Vilka får rätt uppmärksamhet som gör att du når ditt mål? Välj de inläggen och boosta dem ännu mer.

Psst. Vi hjälper dig såklart med att sätta upp bra mål och få koll på statistik också.

Det är också smart att ta beslut kring följande:

  • Bestäm syftet. Vill du få mer interaktioner eller leda dem till din profil med det boostade inlägget?
  • Bestäm en målgrupp som du ska marknadsföra mot.
  • Bestäm din budget.
  • Bestäm hur länge du vill marknadsföra.
  • Ta beslut om du ska marknadsföra både på Facebook och Instagram.

Sen är du redo att marknadsföra inlägg.

Och efteråt utvärderar du. Gick det bra? Då kanske du ska fortsätta att marknadsföra liknande inlägg. Gick det sådär? Finjustera eller testa nya inlägg och mot nya målgrupper. Du kommer lära dig för varje gång du marknadsför.

Ladda ner lathundar för att marknadsföra inlägg

Notera: Det ett krävs ett medlemskap hos oss för att kunna ladda ner materialet.

Marknadsför i Instagram

Marknadsför i Facebook

Bonusmaterial

Är du ansvarig för sociala medier? Få tillgång till mer material som hjälper dig i ditt arbete. Allt från mallar till checklistor och arbetsdokument. Ladda ner för eget bruk eller använd som material för en workshop med kollegor.

Se alla medlemsförmåner