Nå ut med hjälp av podcast

Bli en poddstjärna! Vi lär dig hur du gör från planering till publicering.

Från start till mål med din podcast

Podcasts är perfekt för att nå ut till och engagera dina kunder, anställda, följare och medlemmar. En kanal där du kan sprida och dela ditt företags berättelser och budskap.

Att podda är dessutom enklare än någonsin med speciellt framtagen utrustning och teknik som ger dig bra ljud och en proffsig slutproduktion. Helt utan krångel.

I tre kurser guidar Sanna Lund dig från startgroparna till färdig produktion. Du går från utförlig planering till inspelning och publicering.

Du kommer bland annat få tips och verktyg för att beslut kring podcastens format, längd och publiceringsfrekvens. Allt för att du ska skapa en podcast som med relevant innehåll och når ut till många.

Lär dig klippa och redigera ditt inspelade ljudmaterial i Hindenburg. Din lärare är radioprataren och poddaren Therese Forsberg.

Therese lär dig spela in prat direkt i programmet samt hur du förbättrar ljudet. Precis de verktyg som behövs för att skapa ett radioreportage eller en podcast!

Lär dig intervjua

Att intervjua är en konst. I den här kursen tar journalisten Eva-Lotta Palm med dig in i intervjurollen och visar dig välbeprövade tekniker. Från planering till frågeformulering och själva intervjuandet.

Efter kursen kan du förbereda och formulera frågor som ger svaren du behöver, komma med smarta följdfrågor under intervjun samt på ett snyggt sätt avsluta dina intervjuer.

I den här kursen lär Therese Forsberg dig hur inspelningsapparaten Zoom H6 fungerar.

Den är perfekt för att spela in såväl podcasts och intervjuer som ljud i din omgivning.

Lär av poddexperten

Moderskeppet har träffat frilandsjournalisten och poddexperten Håkan Montelius.

Håkan är mannen bakom många stora poddar och i det här reportaget berättar han om vad som funkar så att du kan lyckas med din nya podd.

Boosta kreativiteten

Med enkla tekniker, och lite träning, kan du lära dig att framkalla kreativitet när som helst. Liza Rudolfsson arbetar med att utveckla företag genom att få dem att jobba med just kreativitet.

Så se kursen, ta på dig kreativitets-hatten och skapa nästa stora podd!

Bonusmaterial som hjälper dig marknadsföra