Ny kunskap

Vi jobbar just nu med: Annonsera på Facebook, Storytelling, Engagera på Facebook, Instagram Reels och ytterligare 15 SoMe-kurser.

Kom igång med ditt företags Facebooksida

8 av 10 svenskar använder Facebook. Så varför inte ta vara på det och finnas där med ditt företag?

Kommunikatören Gabriella Kjeilen hjälper dig i den här kursen att komma igång med ditt företags facebookande. Hon lär dig bland annat hur du sätter upp en företagssida, skapa en tydlig strategi och vikten av engagemang för att bygga upp en följarskara.

Skapa annonser med LinkedIn Campaign Manager

Har du ett personligt LinkedIn-konto? En företagssida där du är administratör? Och tillgång till ett betalkort? Bra, då är det bara att sätta igång med annonsering på LinkedIn!

Marknadsföringsexperten och digitala strategen Fredrik Larsson har skapat en kurs för dig som vill lära dig LinkedIn Campaign Manager. Du får i denna kursen kunskaper om hur du sätter upp annonsen, hur du skapar målgrupp och budget samt hur du optimerar hela kampanjen för att nå ditt mål.

Lär dig hantera kriser på sociala medier

Börja med att ta upp valfritt socialt medie. Läs igenom inläggen och reflektera över: Vad som står och hur människor uttrycker sig i olika situationer. Ställ dig sedan frågan: Hur skulle jag ha gjort och vad skulle jag ha skrivit?

Du har precis tagit det första steget för hur du ska tänka i din egen kriskommunikation.

Och i den här kursen lär informationsvetaren Carina Ridenius dig vad som innefattar en kris, ger dig enkla metoder för att analysera situationen och att hitta rätt tajming i budskapet.

Moderskeppet följer Håkan Montelius

Har ditt företag funderat på att starta en podcast om ert expertområde? Då är det här reportaget för dig!

I en exklusiv intervju får du följa Håkan Montelius som arbetar som frilansande journalist och är personen bakom flertalet stora poddar.

I reportaget får du lära dig vad som krävs för att du ska lyckas med din podd.

Ranka högre på Google med sökmotoroptimering

Har du problem med att din hemsida inte syns på Google? Den ligger ju uppe men den dyker inte upp bland sökresultaten… Men hur funkar det egentligen?

Simon Sandgren är läraren och SEO-specialisten som har arbetat med sökmotoroptimering sedan 2009.

I den här kursen lär han dig om hur Google fungerar, hur viktigt SEO är och såklart hur du kommer igång för att påverka rankningen av sökresultaten så att din sida toppar SERPen.

Så fotar du motiven bättre än alla andra

Stilren flatlay, en snygg Outfit Of The Day eller få kontorsplatsen att spegla din vardag.

Jenny lär dig fota några av de mest populära motiven till din Instagram.

Jenny Jacobsson är fotografen med ett öga för att skapa berättelser. Hon fångar mystiken och dynamiken i sina fotografier och lär dig sina bästa knep!

Pssst! Visste du att det är Jenny som fotat våra temabilder här på SoMe?