Moderskeppet»Artiklar»Marknad & kommunikation

Fem grymma appar för bild och grafik i mobilen

Gabriella Argus

Snapseed

Snapseed är en gratis bildbehandlingsapp som ger dig ett snyggt resultat med liten insats. Den är nästan lite beroendeframkallande!

Du kan göra allt från enkla justeringar av vitbalans, ljus och exponering tills att lägga på oskärpa och skapa dubbelexponeringar. Du kan också justera färgmättnaden, rotera och beskära bildytan och lägga till filter som du kan använda för att ge dina bilder och visuell röd tråd.

width=

Ett av de allra mest populära verktygen i appen är textverktyget. Det ger dig snygga, färdiga textmallar som hjäper dig gör dina bilder redo för att direkt publiceras i sociala medier.

Ladda ner gratis:
App Store
Google Play

Kursen som lär dig det du behöver kunna om Snapseed:


Canva

Räddaren i nöden för dig som behöver skapa grafiskt material, men känner dig osäker på formgivning.

Med Canva får du hjälp att skapa professionellt material och publicera direkt i olika kanaler. Ett skäl till att appen är så populär är att den ger dig ett stort antal välgjorda mallar som du kan använda som de är eller anpassa efter eget önskemål.

Du kan också göra enklare bildbehandling som att korrigera ljus i dina bilder och lägga till filter som skapar och enhetlig look.

Animerade mallar

Saknar du bildmaterial så har du tillgång till Canvas bildbank som är fullpackad med bilder som du får använda. När du är klar publicerar du direkt till sociala medier från appen.

Två funktioner som gör att Canva-klistermärke ut i Kommentar med andra designappar är dels möjligheter att du kan samarbeta med kollegor (om du väljer betalningsplanen) och dels att det finns flera mallar som tidigare är animerade.

Mallarna ger dig möjligheten att helt utan animeringskunskaper skapa inlägg som ger uppmärksamhet.

Se ett videoavsnitt om hur du skapar ett animerat inlägg i Canva (3 min)

Ladda ner gratis:
App Store
Google Play


Adobe Express

Den perfekta appen för att skapa snygga kollage till sociala medier.

Adobe Express är en smart och lättförståelig app som täcker i hela processen från det att ditt bildmaterial fotograferas tills det att det är layoutat och anpassat till din valda kanal.

Du kan redigera video och bilder i appen, men det är inte dess starkaste gren. Det som gör Express till en av mina favoriter är möjligheten att skapa snygga kollage. Appen använder dig skapa harmoniska färgkombinationer och du erbjuder snygga mallar du kan anpassa efter egna önskemål.

Se hur du skapar ett snyggt professionellt kollage i Spark. (3 min)

Ladda ner gratis:
App Store
Google Play


Werble

Bekanta dig med appen som väcker liv i dina stillbilder. Fyller dem med magiska effekter och mystik.

I Werble lägger du på rörelseeffekter i dina bilder. Det kan vara porlande vatten, slingrande rök eller hårstrån som sakta rör sig i vinden. Effekterna köper du i paket, eller laddar ner gratis.

Du jobbar i lager och kan skapa riktigt fantasifyllda montage där du har möjlighet att bygga ihop din egen fantasivärld. När du är klar med din bild laddar du smidigt ner den som gif eller videoklipp.

Vill du få bort Werble-loggan får du betala en liten slant. Det är det värt!

Tips för dig som har Android – ladda ner appen Vimage

Se avsnitt om hur du skapar en rykande kopp kaffe (5 min)

Ladda ner:
App Store (Werble)
Google Play (Vimage)


Touch Retouch

På bara några sekunder kan du snabbt stanna bort störande detaljer i dina bilder. Utan att öppna Photoshop.

Appen är väldigt enkelt att komma igång med och ger ett bra resultat – perfekt för publicering i sociala medier.

Till din hjälp har flera olika retuschverktyg. Allt från snabba och smarta “Object removal” till mera avancerade klonverktyg i olika storlek. De använder dig med mer utmanade uppgifter. I alla lägen krävs för dig att jobba i ett inzoomatläge – då har du koll och kan finlira.

I det här avsnittet visar Anna hur du tar bort objekt med Touch Retouch (5 min)

Ladda ner:
App Store
Google Play

Senast uppdaterad: 10 november 2023