En glad medlem i en Facebook-grupp

Moderskeppet»Artiklar»Marknad & kommunikation

Facebook-grupper att inspireras av

Gabriella Argus

Grupper är den kommunikationsform på Facebook som vi spenderar mest tid i. Användarna skapar eget innehåll. Engagerar sig mycket i andras inlägg. Och får en stark koppling till ditt varumärke.

Social Media Gäris och Ickebinäris

8 tusen medlemmar

Skärmdump från Facebook-gruppen Social Media gäris och ickebinäris

En grupp skapad av Nathalie Eriksson. Hon jobbar med digital marknadsföring och bloggar för Resumé i Sociala bloggen.

Det finns flera liknande grupper med tips och tricks för sociala medier. Om du är proffs på någonting – varför inte dela med dig av din kunskap? Andra verkar helt klart intresserade av ämnet.

Andra exempel är Marketing NinjasFacebook Ad Hacks och Isaac Rudansky’s Digital Advertising Superstars.

Återbruka mera

270 tusen medlemmar

Av Slöjdmagasinet som publicerar och säljer böcker om slöjd, handarbete och hantverk. I gruppen delar medlemmarna med sig och efterfrågar tips för att återanvända, renovera och reparera allt från leksaker, möbler och kläder till hus och maskiner.

width=

Inredning & Bygg

220 tusen medlemmar

Omslagsbilden från Facebook-gruppen Inredning & Bygg

En av Sveriges största företagsägda grupper. Skapad av hustillverkaren Bygg.se. Här delas allt från inredningsbilder och inspirationsbilder till renoveringsprojekt. Både inom och utomhus.

Vad lagar du för veganmat idag?

140 tusen medlemmar

Här delas recept och middagstips. Mattips går alltid hem tänker jag. Hade jag jobbat på Ica skulle jag vara lite putt för att inte jag kom på den här idén.

Elfel

80 tusen medlemmar

Ett exempel på ett företag som lärt känna sin målgrupp. Branschtidningen Elinstallatörens ”lilla” avstickare. Här uppmanas medlemmarna att dela felaktiga elinstallationer. Det kan väl inte hända så ofta tänker du? Det läskiga är att gruppen har högt engagemang med cirka 10 nya inlägg om dagen.

width=

Moderskeppets medlemsgrupp

5 tusen medlemmar

Här samlas alla fotointresserade medlemmar på Moderskeppet. Här delas egna foton. Medlemmarna delar med sig av tips och synpunkter på foton, redigering eller utrustning.


Nu har du en idé! Dags att komma igång:

Senast uppdaterad: 10 november 2023